19 листопада на 68-му році життя перестало битися серце знаної і шанованої на Черкащині людини мистецтва — старшого викладача кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Анатолія Тимофійовича КУПЧИКА.

Талановитий хормейстер і віртуозний музикант, мудрий педагог і доброзичливий наставник Анатолій Тимофійович зробив великий внесок у розвиток музичної культури нашого краю, виховав плеяду талановитих послідовників.

З 1995 до 2014 року керував Українським хором «Кобзар», який під керівництвом Анатолія Купчика здобув звання народного і неодноразово підтверджував це почесне звання, успішно представляв мистецтво Уманщини в Києві, Черкасах, інших містах України, став лауреатом всеукраїнських пісенних конкурсів.

Під керівництвом А.Т. Купчика ансамбль «Музичні візерунки» дарував свою творчу діяльність землякам, був учасником фестивалів та конкурсів, де виборював високі нагороди.

1998 році Анатолієм Купчиком створений вокальний чоловічий ансамбль «Гонта». Високий професійний рівень виконання ансамблю неодноразово був відзначений нагородами на Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях-конкурсах. Ансамбль веде активну концертну діяльність, є постійним учасником обласних, районних, міських та університетських культурно-мистецьких заходів. Виступи колективу користуються заслуженим успіхом і популярністю. З грудня 2005 року є керівником колективу є син Анатолія Тимофійовича заслужений працівник культури України Валентин Купчик.

За свої педагогічні заслуги Анатолій Тимофійович Купчик удостоєний звання «Відмінник освіти України».

Ім’я Анатолія Тимофійовича Купчика збережеться у пам’яті всіх, хто його знав і хто з ним працював як висококваліфікованого професіонала, добросердної людини і щирого друга, чудового сім’янина, турботливого батька та дідуся, щирої, доброї людини.

Колектив університету глибоко сумує з приводу непоправної втрати і висловлює сердечні співчуття дружині, сину, рідним та близьким покійного. У скорботі низько схиляємо голови перед його добрим іменем, молимось за упокій його душі. Вічна і світла пам’ять! Відтепер Анатолій Тимофійович належить вічності. Віднині його непогасна зоря світитиме нам з високості українського неба.

Прощання з Анатолієм Тимофійовичем Купчиком відбудеться 20 листопада об 11.30 у приміщенні музичного корпусу УДПУ імені Павла Тичини (вул. Садова, 23Б).

Пресцентр УДПУ