На початку нинішнього літа студенти І-го курсу природничо-географічного факультету УДПУ імені Павла Тичини географічної спеціальності за фінансової підтримки профкому університету (голова, доцент Олександр Осадчий) були оздоровлені в українських Карпатах на території Національного природного парку «Синевир» (с. Колочава Міжгірський район Закарпатська область).

Як стверджують лікарі, активний відпочинок вельми корисний для молоді, яка «засиділась» за комп’ютерами, планшетами і в бібліотеках. При активному відпочинку відпочивають «душа і тіло».

Під час перебування у одній із рекреаційних зон нашої держави - українських Карпатах майбутні вчителі-географи насолоджувалися шумом лісу та співом птахів, дихали чистим повітрям, вживали природну мінеральну та джерельну воду, готували просту поживну їжу і насолоджувалися гірськими краєвидами.





Окрім цього юнаки та дівчата збагатилися в історико-культурному напрямку - відвідали низку видатних місць і музей «Старе Село» та музейний комплекс «Лінія Арпада», церкви, діючі монастирі і т.п., де мали можливість ознайомитись з життям та побутом місцевих жителів у різні часи .

У ритмі сучасного бурхливого студентського життя, таке оздоровлення дозволяє зняти нервове напруження, яке накопичилося під час навчального процесу та краще підготуватися до майбутнього навчання - наступного навчального року і складання екзаменаційних сесій, а головне - оздоровити молодий організм. Всім відомий з дитинства вислів: «Сонце, повітря і вода – наші найкращі друзі» і донині вельми актуальний.









Оздоровлення у чарівному «Синевирі» залишило по собі незабутні враження, які студентська молодь висловила під час дружньої вечері. Юнаки та дівчата поринули у інше історико-культурне середовище, збагатили свої знання про рідну Україну. Наша країна прекрасна! Усвідомлення цього пробуджує патріотичні почуття: держава повинна бути єдиною і суверенною, у ній має панувати мир, спокій та злагода.

Пресцентр УДПУ