Влітку 2018 року студенти І-го курсу природничо-географічного факультету УДПУ імені Павла Тичини за фінансової підтримки профкому університету (голова Валентин Хитрук) були оздоровлені в Українських Карпатах на території Національного природного парку «Синевир» (с. Колочава Міжгірський район Закарпатська область).

Як стверджують лікарі, активний відпочинок на природі корисний для молоді, яка «засиділась» за комп’ютерами, планшетами і в бібліотеках.

Під час перебування в Українських Карпатах майбутні вчителі-географи насолоджувалися шумом лісу і співом птахів, дихали чистим повітрям, вживали природну мінеральну воду, готували просту поживну їжу, милувалися гірськими краєвидами.

Збагатилися майбутні географи і в історико-культурному відношенні - відвідали низку видатних місць: музей «Старе Село», музейний комплекс «Лінія Арпада», церкви, діючі монастирі і т.п., де знайомилися із життям та побутом місцевих жителів у різні часи. Юнаки та дівчата поринули у інше історико-культурне середовище,розширили свої знання про рідну Україну.

У ритмі сучасного бурхливого студентського життя таке оздоровлення дозволяє зняти нервове напруження, що накопичилося під час навчального процесу, та  оздоровити молодий організм. Всім відомий з дитинства вислів: «Сонце, повітря і вода – наші найкращі друзі» і донині вельми актуальний.

Оздоровлення у чарівному «Синевирі» залишило по собі незабутні враження.

Пресцентр УДПУ