Журналісти стверджують вона може змагатися за звання найкращої. Абітурієнтів зустрічають і консультують нинішні студенти, а при оформленні документів зі вступником працює одразу два секретарі. Поки один приймає документи на папері, допомагає та консультує, другий вводить дані, зокрема, до єдиної електронної бази. Тож щоб подати документи на одну спеціальність вистачить 10–15 хвилин.

Робочі місця секретарів облаштовані веб-камерами, миттєве фото з яких додається до особової справи кожного абітурієнта, а згодом до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. В окремій кімнаті працюють фахівці, які узагальнюють електронні відомості та, у разі потреби, надають абітурієнтам юридичні консультації щодо оформлення документів, зокрема про пільги.


До Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини їдуть абітурієнти із 23 областей України. Напередодні вступної кампанії представники університету провели зустрічі зі школярами, де розповідали про навчальний заклад. Також університет активно співпрацює із службою зайнятості, бере участь у «Ярмарках кар’єри».

Щоби абітурієнти не розгубилися під час вступної кампанії кожному вручають мобільні буклети. Вони розроблені для кожної спеціальності.

Більшість абітурієнтів обирають менеджмент туристичної індустрії, менеджмент готельного господарства, соціальну роботу, практичну психологію, а також фізичне виховання. Значна кількість бажає здобувати економічну освіту, проте заочно.



Популярними є спеціальності природничого напряму, особливо «поєднані» спеціальності: біологія – практична психологія, хімія – інформатика.

Для абітурієнтів, які не набрали прохідного балу, тобто їхній результат менше 140 балів з профільних предметів, педуніверситет пропонує вступити на факультет довузівської підготовки. Водночас можна опановувати суміжні професії, зокрема соціального робітника, агента з організації туризму, секретаря керівника організації, підприємства чи установи.

Для родини Дерегів подача документів – подвійна відповідальність. Цьогоріч вступає і дочка і мама. «Мама більше десяти років працює у школі, учителем початкових класів. Кажуть, що чули відгуки про цей університет, а тепер і самі переконались, що кожному приділяється увага, все докладно розповідають і пояснюють.


Потурбувалися в Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини і про найменших. Для дітей працівників університету та для маленьких гостей, що підтримують абітурієнта при вступі, організована дитяча кімната. Заняття проводять кваліфіковані педагоги.


До цьогорічних абітурієнтів звернулася ректор університету Наталія Побірченко:
«Вступникам я бажаю, щоб усі мрії здійснювалися і всі обрали омріяний напрям навчання. Головне при виборі спеціальності – це дослухатися свого серця. Лише так можна зробити правильний вибір»!

Докладно про початок вступної кампанії, рейтинг університетів – можна прочитати в газеті «Освіта України» №27 від 08.07.2013

Джерело: pedpresa.com.ua

Пресцентр УДПУ