«Концерт-знайомство» підготували студенти-першокурсники, які опановують курс за спеціальністю «Музичне мистецтво» на мистецько-педагогічному факультеті УДПУ імені Павла Тичини. У програмі звучали інструментальні, вокальні твори різних музичних стилів і жанрів старовинних та сучасних композиторів. Так, не залишила нікого байдужим авторська пісня про Україну студента 12 групи Віталія Михайленка «Моя Україна». Кульмінацією та яскравим завершенням святкового дійства стало виконання «Сербського народного кола» дуетом акордеоністів у складі студентів із Сербії Олександра Джордевіча та Йована Дрманіча, які у наспівній мелодії, віртуозних пасажах та характерній мелізматиці зуміли відтворити колорит і передати дух сербського музикування.




У актовій залі музичного корпусу мистецько-педагогічного факультету, де відбувся «Концерт-знайомство» панувала доброзичлива атмосфера. Слухачі, серед яких були і викладачі, і студенти мистецько-педагогічного факультету, щиро підтримували гучними оваціями виконавців, які вперше презентували своє мистецтво на сцені університету.

По закінченню до усіх присутніх звернулася директор Інституту розвитку дитини, декан мистецько-педагогічного факультету, кандидат історичних наук, доцент Олена Дудник. У своєму слові вона відмітила фаховий рівень виконавців, подякувала за організацію концерту кандидата педагогічних наук, доцента кафедри інструментального виконавства Віру Калабську та за професійне технічне забезпечення звукорежисера університету Олега Гончара. Також Олена Володимирівна зазначила, що концертне знайомство - дуже вдалий захід адаптації нових студентів спеціальності «Музичне мистецтво» у дружній родині факультету, який має стати традиційним.


Пресцентр УДПУ