Днями освітній ресурс Osvita.ua оприлюднив перший рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії, що відбулась у 2017 році, складений інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA».

Основною метою публікації рейтингу є ознайомлення широкого кола громадськості, майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків та усіх зацікавлених осіб з відкритими даними вступної кампанії.

Дані рейтингу поділені за декількома групами. Вони містять статистичну інформацію про середній бал ЗНО вступників, кількість зарахованих осіб на бюджет та контракт, конкурс на одне бюджетне місце, кількість зарахованих осіб до приватних вишів, а також інші дані.

У рейтинговій таблиці «Середній бал ЗНО на контракт» позиція нашого університету 184-а (середній бал ЗНО на контракт – 130,43, середній бал атестата – 7,99, зараховано на контракт - 661).

Рейтинг «Середній бал ЗНО на бюджет» містить інформацію про середній бал сертифікатів ЗНО вступників, які були зараховані на навчання за кошти держбюджету на перший курс, для здобуття ступеня бакалавра. УДПУ в цій рейтинговій таблиці посів 130 місце із показниками: середній бал ЗНО на бюджет – 152,48, середній бал атестата – 8,95, зараховано на бюджет - 216)

У рейтингу за показником «Зараховано на бюджет» визначено заклади, до яких було зараховано найбільшу кількість вступників на навчання за кошти державного бюджету на перший курс, для здобуття ступеня бакалавра. У ньому позиція УДПУ – 84-а серед 224 ЗВО (зараховано на бюджет - 216, зараховано на контракт - 661, співвідношення бюджет/контракт – 3,06, конкурс на 1 бюджетне місце – 10,36).

За кількістю вступники зарахованих на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб на перший курс, для здобуття ступеня бакалавра УДПУ зайняв 34 місце з-поміж 200 закладів вищої освіти.

Пресцентр УДПУ