В межах діяльності навчально-методичного Центру професійного розвитку викладачів в онлайн-режимі відбувся науково-методичний семінар для викладачів з досвідом науково-методичної роботи університету (координатор – д.пед.н., професор Оксана Бялик).

На обговорення виносилося ряд питань, що потребували обговорення. Так, доповідач – доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олена Кірдан, розкриваючи питання «Про основні вимоги до змісту робочих програм навчальних дисциплін», зосередила увагу викладачів на тому, що відповідно до п. 38 Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності основним документом навчально-методичного забезпечення дисципліни, передбаченим освітнім законодавством, є робоча програма навчальної дисципліни, до змісту якої висуваються на даний час досить серйозні вимоги, яких необхідно дотримуватися. Доповідачкою детально розкрито найбільш поширені помилки, що зустрічаються та вказано на шляхи їх усунення.

Питання «Складання міжнародних іспитів з англійської мови ECL та ESOL в УДПУ імені Павла Тичини» представлено кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри іноземних мов Наталією Гут та кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри іноземних мов університету Ольгою Свиридюк. Вони зупинилися на тому, що Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини внесено до реєстру організацій, наділених правом проводити тестування та забезпечувати навчальний процес з підготовки до міжнародних мовних іспитів. Університету присвоєно акредитацію при екзаменаційному центрі «Universal Test». У зв’язку з цим в університеті відкрито Регіональний центр міжнародних мовних іспитів з англійської мови з можливістю отримати сертифікати міжнародного зразка ECL та ESOL, що засвідчують рівень володіння англійською мовою A2, B1, B2, C1.

Зокрема, закцентовано увагу на тому, як саме на базі Центру відбувається здача пробного тесту; проходять підготовчі мовні курси; попереднє консультування та проведення мовного іспиту.

Пресцентр УДПУ