Студентка факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, учасниця XXXII Олімпіади у Токіо Юлія Юрійчук до Дня фізичної культури і спорту провела для студентів факультету Олімпійський урок.

На зустріч завітав ректор університету, професор Олександр Безлюдний. Олександр Іванович від імені викладацького та студентського колективів  привітав Юлію, яка в складі збірної жінок-байдарочниць представляла Україну на Олімпійських іграх у Токіо. Юлії вдалося увійти до півфіналу змагань з веслування на байдарках і каное, здолавши 500-метрову дистанцію.

Ректор, вітаючи спортсменку, зазначив, що для університету велика честь мати в своєму складі олімпійців. Даний факт слугує великим стимулом для студентів та абітурієнтів, мотивує і надихає їх до занять спортом, вселяє віру та надію на майбутні успіхи і перемоги. Олександр Іванович побажав спортсменці не зупинятись на досягнутому і впевнено крокувати до поставленої мети та якнайдовше залишатись в спорті.

Від ректорату університету та деканату факультету Юлія отримала цінні подарунки.

Нагадаємо, що у цьому році на Чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное серед юніорів 2002–2003 рр.н. та молоді до 23 років, який проходив у м. Дніпро Юлія здобула три перемоги: у категорії К-4 на дистанції 200 та 500 метрів – 1 місце; у категорії К-2 на дистанції 500 метрів (мікс) – 2 місце; у категорії К-1 на дистанції 200 та 500 метрів – 3місце.

Юлія Юрійчук брала участь у відбіркових змаганнях з веслування на байдарках та каное, присвячених пам’яті Юлії Рябчинської. За підсумками змагань наша спортсменка на різних дистанціях зайняла І та ІІІ місця і увійшла до складу збірної жінок-байдарочниць, які представляли Україну на Олімпійських іграх в Токіо.

Попри всю втому та напруженість, щільний графік тренувань Юлія залюбки спілкувалася із викладачами та студентами, ділилася враженнями від перебування в Японії та Токіо. Зустріч зі спортсменкою надала багатьом потужну мотивацію до занять спортом.

Університет пишається здобутками Юлії! Так тримати!

Пресцентр УДПУ