Олімпійський Тиждень, який відбувся по всій Україні, успішно пройшов і в УДПУ, охоплений факультетом фізичного виховання. Насичений спортивними подіями Тиждень розпочався із зустрічі студентів з ветеранами праці Олександром та Жанною Вітюк, які працювали на факультеті фізвиховання ще в 60-ті і на даний час проживають за кордоном. Під час зустрічі гості поділились спогадами про роки роботи в університеті (тоді ще педінституті), про прагнення молодих людей тих часів.


Кожного дня спортсмени університету брали активну участь у різноманітних спортивних заходах. В рамках Тижня відбулись:

– турнір з міні-футболу на новозбудованому спортивному майданчику університету. Команди формувалися із студентів усіх курсів факультету. Переможцями змагань стала команда «Оболонь ІІ» – збірна ІІ курсу факультету фізвиховання.


– товариська зустріч з волейболу між збірними командами студентів УДПУ та викладачів ФФВ. Зустріч пройшла цікаво, кожна з команд не хотіла поступатись. З рахунком 3:2 перемогли студенти факультету фізичного виховання.


– урочисте відкриття Спартакіади серед студентів І курсу УДПУ з легкої атлетики на стадіоні "Уманьферммаш". Уваги заслуговують спортсмени, які зуміли посісти призові місця у двох видах програми: Шаклеїн Альона, Мельник Наталія, Куліковський Роман, Остапенко Максим. Командою-переможцем у змаганнях стала 12 група факультету фізвиховання.



– зустріч студентів і викладачів факультету фізвиховання, майстрів спорту України з веслування та боксу Гуляйка Сергія, Петриченка Ярослава, Смірнова Андрія із школярами ЗОШ І-ІІІ ст.№ 4 м.Умані, де святкували «Олімпійський день». Гості розповіли учням, як саме досягли високих результатів у спорті. У наших спортсменів залишилися гарні враження від зустрічі. Вони побажали всім школярам займатися спортом і вести здоровий спосіб життя.

– закриття «Малих Олімпійських ігор» в Уманському НВК-педагогічному ліцеї імені Ю.Гагаріна, на якому були присутні викладачі кафедри спортивних дисциплін Максим Вакарчук та Любов Кошова з проректором УДПУ по роботі з відокремленими структурними підрозділами Любов’ю Шачковською.

Приємно сьогодні констатувати зростання інтересу до спорту, фізичної культури. Адже здорова людина – успішна людина. Тому вислів «Швидше! Вище! Сильніше!» – це про наших спортсменів, знаних не тільки в Україні, а й за її межами, – сильних і витривалих, відчайдушних і наполегливих, які прагнуть возвеличити нашу Батьківщину.


Пресцентр УДПУ