18 – 20 листопада 2014 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся Міжнародний студентський турнір з історії, в якому команда історичного факультету УДПУ традиційно взяла участь. На двох попередніх турнірах (2012, 2013 рр.) студенти нашого вишу займали треті місця, поступаючись командам знаних та авторитетних університетів України. Минулого року зовсім мало не вистачило нашим студентам, щоб виступити у фіналі. Цього року команда УДПУ у складі Квасневської Олександри, Колесніка Віталія, Перепелюк Ольги та Рябоконь Дарії виступила блискуче, увійшовши до трійки найкращих команд університетів України.



Турнір засвідчив, що уманчани не лише не поступаються, а й мають перевагу серед студентів Києва, Львова, Дніпропетровська, Вінниці, Черкас, Чернігова. А також на рівних грають з командами, які вдруге поспіль виходять у фінал. У запеклій, цікавій і драматичній фінальній грі команда історичного факультету нашого університету виборола почесне друге місце, дещо поступившись команді з Тернополя. Варто відзначити, що наших студентів готували всі викладачі історичного факультету, тренером-наставником переможців став завідувач кафедри загальної історії, професор Ігор Кривошея.

Разом із командою УДПУ, але з нижчим рейтингом, друге місце посіла команда Києво-Могилянської академії. Голова оргкомітету ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огневʼюк назвав нашу команду «відкриттям турніру», а журі у неофіційному опитуванні щодо визначення найкращого гравця змагання майже одноголосно визнало найкращою нашу Олександру Квасневську.

Вітаємо наших переможців, весь професорсько-викладацький склад історичного факультету та університет із знаковою перемогою!

Пресцентр УДПУ