Відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар з міжнародною участю «Актуальні проблеми професійної підготовки майбутніх учителів мистецьких дисциплін в Україні та за кордоном». Організатором семінару виступив мистецько-педагогічний факультет, співорганізаторами – Одеська національна музична академія імені А.В. Нежданової, консерваторія при Єрусалимській Академії музики і танцю та Центр мистецтв «Яд Харіф» (Ізраїль), Уманське обласне музичне училище імені П.Д. Демуцького.


В обговоренні важливих проблем професійної підготовки майбутніх учителів музики, хореографії та образотворчого мистецтва взяли участь науковці, молоді вчені, аспіранти. На пленарному та секційних засіданнях розглядались питання інноваційних технологій формування творчої індивідуальності засобами мистецтва, історичного аспекту становлення мистецької освіти, говорили про розвиток духовного потенціалу особистості майбутнього вчителя у процесі творчої самоактуалізації, реалізацію культуротворчого підходу у мистецькій освіті, особливості підготовки музиканта-педагога за кордоном.



Надзвичайно змістовними і цікавим були доповіді гостей: професора Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової Юрія Дикого та композитора, піаніста, викладача консерваторії при Єрусалимській Академії музики і танцю Юрія Поволоцького.


Пресцентр УДПУ