У вирі подій, що пов’язані із пандемією коронавірусу COVID-19, суспільство на другий план відкинуло інші небезпечні хвороби, що становлять загрозу життю українців. Однією з таких хвороб є гепатит. Близько 325 мільйонів людей у світі живуть з цією хронічною інфекцією, викликаною вірусом гепатиту B або вірусом гепатиту C. З метою проведення просвітницької роботи, підвищення обізнаності про гепатити, привертання уваги до проблем профілактики і лікування цих захворювань на факультеті фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини нещодавно відбувся науково-методичний семінар до Дня боротьби з гепатитами.

Семінар проходив в онлайн-режимі з використанням платформи Skype. Учасники семінару розглянули такі питання: шляхи передачі вірусного гепатиту В; шляхи передачі та профілактика гепатиту С; симптоми захворювання; статистичні дані захворюваності вірусними гепатитами в Україні, профілактика вірусних гепатитів.

В ході роботи семінару учасники мали можливість поставити запитання доповідачам та отримати вичерпну відповідь.

Широка розповсюдженість цього захворювання нагадує кожному з нас, що варто осмислити свою поведінку та убезпечити себе від ризиків та наповну використовувати можливості профілактики методами імунізації, ведення здорового способу життя.

Пресцентр УДПУ