Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які навчаються за програмою академічної мобільності в Державному Університеті Прикладних Наук імені Яна Амоса Коменського (Польша, Лєшно) цікаво та пізнавально провели зимові канікули. Вони мали можливість відпочивати на гірськолижному курорті Шклярська Поремба – Якушице (Szklarska Porba - Jakuszyce). Окрім катання на лижах, студенти милувалися чудовими пейзажами гір та зимового лісу.

Також вони здійснили екскурсію на водоспад Каменьчик і природні гранітні вежі Krucze Skaly (Круті скелі).

Водоспад Каменьчик найвищий в польських горах Крконоше. Поріг Водоспаду розташований на висоті 843 м. над рівнем моря. Він має триступінчатий каскад заввишки 27 м.
Ущелина Каменьчик має протяжність біля 100 м. завдовжки, її вертикальні кам'яні стіни досягають більше 25 м. у висоту, а ширина в деяких ділянках не перевищує 4 метри.
Чарівна і казкова атмосфера ущелини була високо оцінена режисером Ендрю Адамсоном, який зняв там частину серіалу "Хроніки Нарнії : Принц Каспіан". Krucze  Skaly (Круті скелі).
Група скель на правому березі Кам'яної річки, які знаходяться на висоті 718 м. над рівнем моря. Вона складається з двох масивних гранітних веж заввишки в 30 м., які також є оглядовим майданчиком.
З неї добре видно Кам'яну долину та Ізерські гори.

Зазначимо, що 90% вартості відпочинку покрив Ректор Державного Університету Прикладних Наук імені Яна Амоса Коменського проф. док. хаб. Мачей Петшак – як подарунок для іноземних студентів за позитивні результати складання навчальної сесії.

Студенти висловлюють вдячність за можливість навчатися, подорожувати та пізнавати світ.

Пресцентр УДПУ