Навчання в університеті — це той час, коли варто закладати міцний фундамент для майбутньої кар’єри. Зрозуміло, що успіху досягне той, хто використовує студентські роки, щоб інвестувати в себе, а не просто відсиджуватись на парах в очікуванні випуску. Саме в цьому переконана наша співрозмовниця, майбутня психологиня, аспірантка факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, відмінниця, громадська діячка, надзвичайно активна студентська лідерка, учасниця багатьох молодіжніх проектів Катерина Чупіна.

Знаючи Катерину як самоорганізовану та відповідальну особу, яка всі справи вирішує швидко, без зайвої метушні та галасу, надмірного пафосу, то і її відповіді на питання під час розмови були короткими і лаконічними. Фотографії надані нею говорять набагато промовистіше за все сказане.

– Як промайнули для вас роки навчання в УДПУ імені Павла Тичини ?

– Дня мене навчання на факультеті – це неоціненний досвід та неймовірні враження. За період навчання я встигла спробувати себе в дуже багатьох напрямках, серед яких були громадська діяльність, волонтерство, студентське самоврядування та наукова діяльність. Випробувала себе також у ролі вожатого, інструктора та організатора різноманітних заходів, як на рівні університету, так і на рівні міста. Усі ці компоненти дали мені змогу зрозуміти, чого я прагну та на що здатна. 

– Чи справдились Ваші очікування від навчання в університеті?

–Так!

– Чим займаєтесь в даний час?

– Навчаюсь в аспірантурі університету та працюю лаборантом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

– Чи були викладачі, котрі надихали? 

– Мені дійсно пощастило. У мене були дуже круті викладачі та наставники, які не тільки навчали, а ще й своїм прикладом показували, що таке справжня професійність. Завдяки їм у мене сформувалась значна частина моїх цінностей, які стосуються професійної діяльності та життя в цілому».

 –Чи згадуєте студентське життя? Що найбільше запам’яталось?

– Для мене студентське життя було одним великим проєктом, який подарував мені гарний досвід та справжніх друзів Щотижня ми організовували різноманітті заходи, для того щоб навчання на нашому факультеті було максимально цікавим та насиченим. Найбільше мені запам'ятались щорічні презентації першого курсу, фестиваль «Кращі з кращих». Мені подобалось бачити результат своєї роботи, сяючі очі першокурсників та переможців різноманітних конкурсів. Напевно, заради цього і варто працювати та створювати цілісну спільноту факультету.

– Які з вивчених предметів найбільше подобались?

– Психодіагностика, патопсихологія, основи наукових досліджень, психологія творчості, вікова психологія, етнопсихологія та багато інших.

– Що хочете побажати студентам та викладачам? 

– Напевно залишатись такими як вони є зараз: активними, ініціативними і готовими завжди прийти на допомогу. 

– Якби Ви мали можливість повернути час назад, то що б Ви зробили інакше? 

– Все б залишила як є!

– Які важливі професійні якості Ви здобули на факультеті соціальної та психологічної освіти? 

– На мій погляд, це вміння комунікувати, створювати проєкти, домовлятись з командою, організовувати, швидко вирішувати проблеми, які виникають.

–І, наостанок, Ваш меседж до теперішніх та майбутніх студентів.

– Не втрачайте можливостей для розвитку: чим більше Ви зробите зараз, тим простіше буде потім! Навчаючись, інвестуйте у своє майбутнє!.

Пресцентр УДПУ