Студенти-магістранти факультету іноземних мов Альона Гончарова та Нікіта Невдахін у вересні розпочали  навчання за спеціальністю «Іноземна філологія» в Тянцьзінському університеті іноземних мов (КНР).

Навчання за кордоном – важливий крок у формуванні та розвитку особистості майбутнього вчителя іноземної мови. Подорож в іншу країну, знайомство з її культурою, традиціями, побутом, спілкування у іншомовному середовищі значно розширює кругозір, сприяє формуванню цінного досвіду, який можна застосовувати у подальшій педагогічній діяльності.

«Рішення поїхати на навчання в Китай стало справжнім викликом: далека дорога, інша культура, мовний бар’єр. Коли ми вперше прибули у Тяньцзінь, то з цікавістю розглядали все навколо, знайомились з місцевими жителями та кухнею. З особливим хвилюванням чекали на першу пару в новому університеті. 430 іноземних студентів цього семестру обрали для навчання саме Тяньцзінський університет іноземних мов. Наші одногрупники приїхали з таких країн як Канада, США, Японія, Алжир, Франція, Угорщина, Туреччина, Марокко, Таїланд, Росія, Чилі, Афганістан, тому навчання проходить надзвичайно цікаво. Усі разом ми прописуємо наші перші ієрогліфи, складаємо діалоги, читаємо тексти, відпочиваємо та кожного дня все більше знайомимось з особливостями повсякденного життя в Китаї.

Тяньцзінь вважається одним із найцікавіших міст Китаю, оскільки поєднує в собі як величезні хмарочоси, так і традиційну китайську архітектуру. Яскраві враження, новий стиль життя, цікаві друзі, незвична мова – те, заради чого потрібно вийти із зони комфорту, і хоча б раз в житті приїхати до Китаю» – ділиться враженнями Альона Гончарова.

 

Пресцентр УДПУ