Важливою складовою практичної підготовки вчителів біології є навчально-польові практики, які студенти проходять у різних регіонах України. За період з 8 по 18 червня студентами І курсу спеціальності "Біологія" була здійснена поїздка в мальовничі місця Карпат (Закарпатська обл., Міжгірський р-н, с. Колочава). Під час виконання завдань навчально-польової практики досліджено різноманітність флори та фауни Карпатських гір та долин. Студенти здійснили захоплюючу та незабутню екскурсію до озера Синевир (990 метрів над рівнем моря), яке часто називають "Морське око Карпат", та досить легко і з великим захопленням і масою вражень, підкорили одну із карпатських гір Кичеру (1300 метрів над рівнем моря).


Підкорення гори Кичера (1300 метрів над рівнем моря)


За час навчально-польової практики студенти відвідали надзвичайно цікавий музей "Старе село", де ознайомилися з різноманітністю, красою та незвичністю закарпатських помешкань селянина, вівчара, мельника, народних та чеських шкіл (XVII-XX ст.).

Також студенти природничо-географічного факультету відвідали музей чеського письменника І. Ольбрахта, де дізналися про його життєвий і творчий шлях, ознайомилися з історією с. Колочава та побутом місцевого населення XVIII-XIХ ст.


Ознайомлення з історичними об'єктами та пам'ятками архітектури села Колочава





Вивчення рослинного світу берегової лінії річки Теребля





Екскурсія до озера Синевир





Похід до музею "Старе село"





Екскурсія в музеї чеського письменника І. Ольбрахта