Упродовж минулого тижня студенти відокремленого структурного підрозділу УДПУ імені Павла Тичини - Канівського гуманітарного інституту за спеціальністю «Бібліотечна справа» проходили тижневу навчальну практику на базі нашого університету. Робочий графік був досить насичений.


Завідуюча науковою бібліотекою Тетяна Григоренко організувала зустріч студентів-практикантів з працівниками методичних кабінетів. Була проведена організаційно-пізнавальна лекція, на якій практикантів познайомили зі структурою та порядком роботи методичних кабінетів. Працівники відділу обслуговування читачів наукової бібліотеки підготували відкритий перегляд літератури «На допомогу студенту-практиканту». Студенти оволодівали практичними знаннями зі спеціальностей «Книгознавство», «Бібліотекознавство», «Бібліографія», з великим інтересом черпали корисну для себе інформацію, ознайомлюючись з методикою ведення щоденника роботи, розміщенням книжкового фонду, обліком, видачею періодичних видань та літератури користувачам, обробкою книг у відділі комплектування, роботою з електронним каталогом у інформаційно-бібліографічному відділі, створенням віртуальних виставок тощо.



Крім напруженої щоденної роботи з виконання завдань практики на студентів щодня чекало цікаве дозвілля. Так, на факультеті дошкільної та корекційної освіти для студентів із Канева доцентом кафедри ТМДО, заслуженим майстром народної творчості України Оленою Поліщук проведено майстер-клас «Палітра рідної землі». Незгладиме враження у гостей залишила цікава екскурсія до начально-методичного центру «Планетарій», розташованому на базі фізико-математичного факультету.




Студентське самоврядування (голова студентської ради Олександр Патара) також долучилося до прийому студентів Канівського гуманітарного інституту, організувавши для них цікаве дозвілля, зокрема, проведено цікаві настільні ігри «Мафія», «Еліас» та інші.


Результати своєї навчальної практики студенти представили у вигляді презентацій. На зустрічі, яка відбулася перед їх від’їздом, вони подякували керівництву УДПУ, викладачам, працівникам наукової бібліотеки, студентському самоврядуванню за змістовну програму та гарні враження, висловили бажання продовжити проведення практик на базі нашого університету. Сподіваємось, що подібна співпраця надалі стане гарною традицією.

Пресцентр УДПУ