На факультеті фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини відбулося спільне засідання кафедр загальної і прикладної фізики Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова, фізики і астрономії та методики їх викладання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Доповідачами на тему «З досвіду застосування платформи Classroom в освітньому середовищі майбутніх учителів фізики» стали доктор педагогічних наук, професор кафедри загальної та прикладної фізики НПУ Людмила Благодаренко та кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання УДПУ Сергій Терещук.

В обговоренні спільної теми активну участь взяли доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри загальної та прикладної фізики НПУ імені М.П.Драгоманова, академік НАПН України Микола Шут; доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання УДПУ, дійсний член (академік) НАПН України Михайло Мартинюк, кандидат фізико-математичних наук, доцент, Заслужений працівник освіти України Юрій Краснобокий; кандидат педагогічних наук, доцент Марина Декарчук та доктор педагогічних наук, доцент Ігор Ткаченко.

В результаті обговорення актуальної проблеми теорії і практики підготовки фахівців науковці виробили відповідні рекомендації, спрямовані на посилення фундаментальної та професійно-орієнтованої (методичної) підготовки майбутніх учителів фізики.

 

Пресцентр УДПУ