Відповідно до плану заходів університету з нагоди відзначення Днів науки на кафедрі соціальної педагогіки та історії педагогіки 20 травня 2010 р. відбувся науково-методичний семінар «Актуальні проблеми підготовки соціальних педагогів».

Робота семінару здійснювалася за такими напрямами:

· теоретичні основи підготовки соціальних педагогів;

· соціально-педагогічна практика у системі підготовки майбутніх соціальних педагогів;

· роль Студентської соціально-психологічної служби у формуванні професійної компетентності соціального педагога.

У роботі семінару взяли участь: Сокирська Л.М. – керівник міського методичного об’єднання соціальних педагогів, вчитель вищої категорії, соціальний педагог Уманської ЗОШ № 3; Тарасюк Т.В. – соціальний педагог Уманської ЗОШ № 11; викладачі кафедри соціальної педагогіки та історії педагогіки, аспіранти, студенти факультету соціальної педагогіки та практичної психології.

Пройшла цікава дискусія щодо створення умов для розвитку у студентів професійно важливих особистісних якостей через організацію різних форм позанавчальної і громадської діяльності морально-гуманістичного змісту, таких, як участь у благодійних та громадських акціях, проведення заходів і свят для дітей дитячих будинків, школи-інтернат, дітей-інвалідів тощо. Випробувати свої сили у майбутній професійній діяльності студенти – соціальні педагоги можуть також працюючи волонтерами у Студентській соціально-психологічній службі, де вони мають можливість набути досвіду діяльності, яка приносить користь іншим людям чи суспільству в цілому, тим самим формує такі якості як емпатію, доброзичливість, делікатність, здатність бути самим собою в контактах з оточуючими, відкритість, конкретність, безпосередність, комунікабельність, ініціативність тощо.