Професор, завідувач кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності Талят Азізов успішно пройшов наукове стажування в університеті «Краківська Політехніка» (м. Краків, Республіка Польща).

Професор Талят Нуредінович провів лекційний курс з теоретичної механіки та загального будівництва для студентів будівельних спеціальностей в обсязі 60 академічних годин.

Наукова частина його перебування складалася з чотирьох доповідей для професорсько-викладацького колективу та аспірантів кафедри будівельної механіки та матеріалознавства Краківської політехніки: вплив кручення при розрахунку перехресно-стрижневих систем і суцільних плит; проблеми визначення поперечних сил в тонких плитах; практичні методи врахування дії ударних повітряних хвиль на будівлі та споруди; експериментальні дослідження залізобетонних конструкцій; жорсткість залізобетонних елементів з тріщинами при крученні.

Активна співпраця зі світовими вченими, вивчення передового наукового досвіду, успішна наукова діяльність є важливою складовою у зміцненні академічних зв'язків нашого університету з іноземними партнерами.

Пресцентр УДПУ