На науковому стажуванні у Державній вищій школі професійної освіти імені Яна Амоса Коменського в м. Лешно на початку жовтня перебувала делегація УДПУ імені Павла Тичини. Директор Польського культурно-освітнього центру, професор кафедри всесвітньої історії та методик навчання проф. Ігор Кривошея провів ряд робочих зустрічей з польськими колегами.

10 жовтня в м. Лешно делегація відвідала урочисту інавгурацію навчального року. Дуже плідним було обговорення подальшої освітньої та наукової взаємодії з ректором професором Мацеєм Пєтшаком та проректорами – професорами Доротою Шіпінською, Александром Міколайчаком та Янушем Полою. Відбулася також зустріч польських, німецьких та українських вчених, на якій обговорювалися перспективи спільного вивчення інтелектуальної спадщини Яна Амоса Коменського.

В рамках візиту до Університету імені Адама Міцкевича в Познані відбулася зустріч з деканом факультету польської та класичної філології проф. Томашем Мізеркєвичем, під час якої було обговорено перспективи академічної мобільності уманських студентів та наукового стажування викладачів в цьому навчальному році.

Декан факультету історії Казімєж Ілскі зазначив, що співпраця з історичним факультетом має стати більш інтенсивною та не обмежуватися обмінами студентами і викладачами, а також має бути розширена на такі напрями, як публікації результатів досліджень в часописі «Уманська старовина» та організація спільних конференцій.

У цікавій та дружній атмосфері пройшла зустріч з відомим польським вченим, завідувачем кафедри військової історії проф. Мацеєм Францем.

11 жовтня 2019 р. проф. Ігор Кривошея репрезентував УДПУ на урочистій церемонії початку нового навчального року в Інституті європейської культури (м. Гнєзно) Університету імені Адама Міцкевича в Познані. У стінах цього навчального закладу навчається 60 студентів з України, чверть яких репрезентує наш університет. Під час перебування в Гнєзно проф. Ігор Кривошея зустрівся з уманськими студентами, професорами і викладачами УАМ та директором Інституту європейської культури проф. Лєшеком Мрозєвічем.

Пресцентр УДПУ