Відбулася ІІ Міжнародна науково-практичній конференції «Наукова комунікація в цифрову епоху», яка була проведена в рамках днів науки в НаУКМА. У її роботі взяли участь працівники Наукової бібліотеки відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення УДПУ, а також відвідали Наукову бібліотеку Національного університету «Києво-Могилянська академія».


Відкрилася конференція з сесією, присвяченою науковій комунікації з точки зору дослідників, видавців, бібліотекарів. Ключовою стала доповідь «Сучасне бібліотекознавство: нові тенденції». Наступний конференційний день розпочався другою сесією, присвяченою електронним ресурсам для науки та освіти, на якій були заслухані пропозиції сучасних інформаційних провайдерів. Як відомо, на сьогоднішній день сучасні бібліотеки вже неможливо уявити без електронних ресурсів наукової інформації, які активно використовуються науковцями, студентами та викладачами. Звичайно ж, використання електронних ресурсів, як і будь-яких інших матеріалів, має свої переваги та недоліки.


Власне, такі заходи як ІІ Міжнародна науково-практичній конференції «Наукова комунікація в цифрову епоху» допомагають та сприяють комунікації науковій, професійній та й загалом людській. Працівники наукової бібліотеки нашого навчального закладу, котрі були учасниками конференції, мали змогу оцінити переваги використання електронних ресурсів та обрати цікаві пропозиції для поповнення фондів бібліотеки університету.

Пресцентр УДПУ