Сьогодні, у День Соборності України, делегація університету на чолі із проректором з гуманітарних питань Наталією Ревнюк взяла участь у загальноміських заходах з нагоди свята.

До підніжжя пам’ятника Пророку української соборності та незалежності — Тарасу Григоровичу Шевченку студенти та викладачі університету поклали корзини та живі квіти.

Молодь університету разом із міським головою Олександром Цебрієм поклали квіти на могили учасників АТО, які загинули на Сході України, захищаючи незалежність та цілісність держави.

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки 1918 року та Акт Злуки українських земель рівно через рік – 1919-го.

Сьогодні важливо проаналізувати і врахувати помилки минулого, адже нині бійці в зоні АТО так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність України, як і їхні попередники майже 100 років тому.

Національна єдність є не тільки базовою цінністю, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії, економічного розвитку держави Україна.

Пресцентр УДПУ