Студенти факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини успішно виступили на чемпіонаті України з веслування серед молоді до 23 років та юніорів 1997-1998 р.н., що проходив у місті Дніпро.

У складі збірної команди Черкаської області виступали Наталія Мельник, Богдан Щербак, Назар Щербак, Олександр Гарань, Юлія Юрійчук, Владислав Мегесь, Ярослав Фріюк, Владислав Карнаух та Микола Чаплоуцький.

За результатами змагань, в яких взяли участь 24 команди із 22 областей України, наші студенти-спортсмени вибороли повний комплект нагород: 3 «золота», 4 «срібла» та 5 бронзових медалей.

Юлія Юрійчук здобула золоту нагороду у заїзді байдарок-двійок на дистанції 500 м, стала срібним призером на дистанції 500 метрів у заїзді байдарок-одиночок та байдарок-четвірок.

Владислав Мегесь виборов золоту медаль у заїзді байдарок-двійок на дистанції 1000 м та на дистанції 500 м, срібну нагороду у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 1000 м та бронзову нагороду у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 500 м.

Олександр Гарань завоював бронзові нагороди у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 1000 м та байдарок-двійок на дистанції 500 м.

Наталія Мельник отримала срібну нагороду на дистанції 500 метрів у заїзді байдарок-четвірок.

Владислав Карнаух здобув бронзову медаль в заїзді каное-четвірок на дистанції 200 м.

Ярослав Фріюк завоював бронзову нагороду в заїзді байдарок-четвірок на дистанції 500 м.

Приємно зазначити, що за результатами чемпіонату вихованці факультету фізичного виховання УДПУ Владислав Мегесь та Юлія Юрійчук ввійшли до складу національної збірної з веслування і вибороли право захищати честь нашої держави на міжнародних змаганнях - чемпіонаті Європи, що відбудеться 14-17 липня в Болгарії, та чемпіонаті світу, який 28-31 липня пройде у Білорусії.

Вітаємо наших веслувальників та їхніх тренерів із перемогами і бажаємо успішного підкорення нових спортивних вершин. Віримо у вашу перемогу на європейському на світовому чемпіонатах!

 

 

Пресцентр УДПУ