Скільки існує людство, стільки воно сперечається стосовно декількох речей, серед яких патріотизм. У переліку людських пристрастей вище патріотизму хіба що кохання. Але й патріотизм – це любов. Патріотизм – це той вічний поклик, який в усі часи, в найрізноманітніших ситуаціях шикував і вів народи вперед, давав надію, формував зміст і вказував їм шлях та мету. Національна ідея, патріотизм – це любов та відповідальність. Любов до землі, на якій ти народився, відповідальність за її долю та щастя власного народу.

Своє бачення патріотизму продемонструвала молодь Умані, взявши участь у конкурсі творчих робіт «Я – патріот!», котрий відбувся за ініціативи відділу у справах сім’ї та молоді міської ради з метою формування у молодих людей демократичних цінностей, розуміння прав і свобод, високих соціальних та культурних стандартів, розвитку творчих здібностей, підвищення значущості ідеї єдності й патріотизму. 25 листопада на базі ДІАЗ «Стара Умань» відбулася церемонія нагородження переможців та призерів міського конкурсу.



Учасники своїми творами показали глибоке бачення патріотизму, небайдуже ставлення до єдності українців на ґрунті загальнонаціональної ідеї та соборності. Молодих і талановитих конкурсантів привітала заступник міського голови Людмила Кирилюк, яка звернулась до студентської молоді з такими словами: «Любов до України не зводиться до вишиванки чи національної символіки. Кожен із вас має запитати в себе: «Що я зробив для Батьківщини?».

На заході прозвучали вірші та проза патріотичної тематики, про події, що відбуваються в Україні. На конкурс було представлено 58 робіт, з них вибрано 15 кращих, серед яких експертна рада визначила три, авторів яких оголошено переможцями.

Приємно, що призові місця здобули наші студенти. І місце посіла студентка факультету іноземної філології Леся Кокиза з роботою «Я – патріот», ІІІ місце – студент факультету української філології Євген Романчук, який представляв на конкурс твір «Слава Україні!»

Патріотизм прищеплюється змалечку як невід'ємна риса людського характеру. Виховання здійснюється на ґрунті рідної мови, історії, культурних надбань свого народу, його звичаїв, традицій. Бажаємо нашому призеру нести почуття патріотизму через роки, утверджуючи його своїми діями, творчістю, працею.

Пресцентр УДПУ