У рейтингу «Кращі педагогічні навчальні заклади України», опублікованому нещодавно інформаційним ресурсом "Освіта.ua", наш університет посів почесне третє місце.

Інформаційний ресурс "Освіта.ua" подає також рейтинг «Кращі навчальні заклади регіонів України». До десятки кращих вузів центрального регіону України ввійшло 2 виші Черкащини – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.


За результатами консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України 2014 року, що підсумовує рейтингові місця вузів за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс", наш університет посідає 53 сходинку.


Зауважимо, що у якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні та міжнародні рейтинги вузів України, кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів. У рейтингу «Топ 200 Україна» УДПУ займає 139 місце, у рейтингу Webometrics – 41 місце, у рейтингу Scopus – 39 місце.

Вітаємо колектив університету із такими значними досягненнями і бажаємо подальших здобутків на благо нашого вузу.

Пресцентр УДПУ