Початок листопада для нашого університету ознаменувався визначною подією – Народний театр драми і комедії здобув І премію у номінації «Студентські театральні аматорські колективи» на ХІV Всеукраїнському фестивалі аматорських театрів та цирку «Театральний форум 2014». Наші театрали вибороли перше місце з-поміж понад тридцяти колективів з усієї України!





Фестиваль проходив 1-2 листопада в м. Ворзель Київської області, його організатором виступив Культурно-оздоровчий центр «Цитадель».

Приємно відзначити, що Черкаську область на цьому фестивалі представляв саме наш улюблений театр із постановкою п‘єси «По-модньому» за комедією М. Старицького. Серед різножанрових колективів театр УДПУ вирізнявся класичним репертуаром.

Високоповажне журі фестивалю очолювала Раїса Степанівна Недашківська - народна артистка України, заступник голови Національної спілки театральних діячів України, володар найвищої кінематографічної нагороди «Ніка», володар ордена Святої Варвари Великомучениці, володар двох орденів Княгині Ольги ІІІ-го та ІІ-го ступенів.

Високий рівень та вимоги до виступів учасників фестивалю, спонукали наших театралів виступити якнайкраще. Учасники студентського народного театру продемонстрували на сцені досконалу акторську гру, справжнє театральне мистецтво, подарували всім гарний настрій та позитивні емоції. Учасники театрального колективу, а це студенти факультету початкової освіти, природничо-географічного, мистецько-педагогічного, фізико-математичного факультетів університету, показали високий рівень акторської майстерності. Вони не просто у творчість вкладали душу, а жили цим на сцені. Відзначимо, що виконавці головних ролей:

  • Лариса Сауляк – пані Дзвонарська;
  • Олена Марковська – Зінька;
  • Олександр Щербак – пан Вареник;
  • Віра Притуляк – Наталка;
  • Тетяна Бондарчук – вдова Дембицька;
  • Олег Ситник – Сисой.






Постановка добре відомого твору, здавалося б, не могла нічим здивувати і вразити вимогливе журі, але оригінальність режисерського бачення та чудова гра акторів справили на всіх незабутнє враження.

Зазначимо також, що нагороджені Подяками за підтримку та розвиток аматорського мистецтва, вагомий внесок у розбудову та духовне збагачення нашої України керівник та режисер-постановник театру Наталія Алексеєва, а також голова профспілкового комітету, доцент Олександр Осадчий.

Учасники Народного театру драми і комедії висловлюють слова вдячності голові профспілки Олександру Осадчому та декану факультету початкової освіти Борису Якимчуку за фінансову підтримку.

Тож вітаємо Народний театр драми і комедії із заслуженою перемогою і бажаємо натхнення, втілення нових творчих задумів та блискучих виступів!


Пресцентр УДПУ