Народний аматорський хореографічний колектив профспілок України «Inspiration»(з англійської – «натхнення») факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини було створено у 2009 році.

Понад 5 років колектив очолює викладач кафедри хореографії та художньої культури факультету мистецтв Анастасія Юріївна Подгорінова(Криворотенко). Виховання художнього смаку, знайомство з хореографічним мистецтвом світу, розвиток творчих здібностей студентів – головна мета роботи керівника колективу. Саме під її керівництвом у березні 2016 року ансамблю було присвоєно звання «Народний».

Активними учасниками ансамблю є студенти факультету іноземних мов, які не тільки наполегливо вивчають різні мови, а ще й активно займаються хореографією.

Репертуар колективу складають бальні танці, сучасна хореографія та танці народів світу, мови яких вивчаються за програмою на факультеті. Завдяки вдало підібраному репертуару виступи колективу вирізняються неповторністю та емоційністю, гармонійним поєднання танцю, музики, яскравих сценічних костюмів.

Колектив є постійним учасником концертних програм та творчих проектів, що відбуваються в університеті та поза його межами, переможцем конкурсів і фестивалів різного рівня: районних, обласних, Всеукраїнських і Міжнародних.

Пресцентр УДПУ