Сьогодні, 28 липня, день народження Володимира Кузя – ректора університету у 1989–2005 роках. Колектив та студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пам’ятають про значний внесок Володимира Григоровича у розвиток університету, віддають шану його світлій пам’яті.

Володимир Григорович Кузь (1938–2018) – доктор педагогічних наук, професор, академік, Заслужений діяч науки і техніки України, Почесний громадянин м. Умань; автор біля трьохсот наукових праць; член редакційних колегій багатьох поважних освітніх видань, вчених рад, багатьох міжнародних та наукових організацій, знаний в Україні та за її межами учений.

Нам треба пам’ятати тих людей, які проробили титанічну роботу і зробили значний внесок у розвиток ЗВО. Життєвий шлях великого вченого – справжній приклад служіння науці, освіті і суспільству. Непересічний талант організатора-новатора, життєва енергія, енциклопедичні знання, дар прогностичного мислення та втілення інноваційних педагогічних технологій у підготовку високопрофесійних фахівців для школи викликали і продовжують викликати захоплення у науково-педагогічного співтовариства України. Видатні досягнення наукової школи Володимира Григоровича, масштабні дослідження його учнів і нині сприяють визнанню й утвердженню авторитету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Володимир Григорович був світлою людиною, життєлюбом, оптимістом, справжнім ерудитом, стратегом, дипломатом, унікальною особистістю, вірним другом, мудрим наставником для колег та студентів, надійною опорою для своєї родини.

Унікальність життєвого досвіду, мудрість, незламність духу, багаторічна самовіддана і подвижницька праця Володимира Григоровича спонукають нас доземно вклонитися його пам’яті.

Нехай добрий та світлий спомин про Володимира Григоровича назавжди залишиться у серцях усіх, хто його знав, любив та шанував.

Ректорат
Профком
Трудовий колектив
Студрада

Пресцентр УДПУ