Факультет фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, ідучи нога в ногу із новаціями на ринку праці та обираючи стратегію STEAM-навчання, здійснює підготовку висококваліфікованих спеціалістів у сфері ІТ, зокрема й у сфері робототехніки. Робототехніка – це прикладна наука, що займається проектуванням, розробкою, будівництвом, експлуатацією та використанням роботів і робототехнічних систем. Робототехніка є серед обов’язкових предметів майже у всіх європейських школах. Головна фішка вивчення цього предмету – практичний формат. І найважливіше – ця наука об’єднує програмування, алгоритміку, логіку, механіку, математику, проектування та фізику.

Саме  викладачі та випускники ФФМІ працюють у прогресивних школах з робототехніки та програмування, навчаючи майбутніх фахівців у сфері ІТ технологій. Зацікавленість студентів робототехнікою, спонукала до запровадження систематичних безкоштовних занять з робототехніки. Нещодавно перший майстер-клас «Робототехніка у сучасному світі» успішно провели викладач-стажист кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Іван Тягай та студент- магістрант  Дмитро Дерман.

Під час заняття кожен учасник мав можливість висловити свою думку щодо сутності роботів, його складових, прикладів використання роботів у побуті тощо. Також учасників  ознайомили із програмою ScertchforArduino (s4a). Ззовні s4a ідентична до Scretch, але є можливість працювати із платами ArduinoUNO. За допомогою s4a кожен учасник написав програму «Розумна лампа». Крім того, присутніх було ознайомлено із ArduBolock надбудовою до ArduinoIDE. За допомогою графічного інтерфейсу учасники написали ту ж програму «Розумна лампа», але вже в іншій програмі, і почали вивчати код, який генерує ArduBolockв ArduinoIDE.

Згодом планується низка майстер-класів з робототехніки для різних вікових категорій. Тож, якщо Ви мрієте поринути у цікавий та захоплюючий світ робототехніки, слідкуйте за оголошеннями про чергові заняття з робототехніки на сайті факультету та на сторінках у соціальних мережах!

Пресцентр УДПУ