Завершення поетичного сезону на факультеті української філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулося у формі зустрічі з поетом, драматургом, перекладачем, радіо- й телеведучим Олексієм Юріним.

Ця осінь була на диво «врожайною»: студенти мали приємність побувати на зустрічах більше, як з двадцятьма письменниками. Кожен із гостей був особливим і унікальним. Після цього, здавалось би, вже важко чимось вразити  «пересичену» публіку. Але пану Олексію це вдалося, – зазначила керівниця університетського літоб’єднання імені Миколи Бажана Марина Павленко.

Як справжній учитель і як досвідчений артист він зумів побудувати свій виступ так, що час пролетів дуже швидко, а глядачі були в захопленні. Розповіді про себе він чергував з відповідями на запитання (на столі красувалася ціла гора записок від студентів) і – декламуванням власних поезій.

А потім Олексій додав ще й драматургії – і на умовній сцені з’явились наші студенти, які виконували задані їм ролі, інсценізуючи деякі вірші. Глядачі в залі імітували то шум моря, то нявчання турецьких котів: усе для підсилення ефекту.

Не залишилась без уваги й прихоплена першокурсником Іваном Зиміним гітара: на ній Іван мусив зіграти для одного з віршів «дверний дзвінок», і, треба визнати, вийшло це в нього просто чудово, –  розповідають учасники зустрічі.

Як зазначила в подячному слові організаторка заходу Марина Павленко, Олексієві поезії часто будуються на легкій дотепній грі слів і при цьому мають глибину й підтексти.

Учасники зустрічі мали чудову нагоду придбати збірки віршів поета з автографом та зробити селфі на пам’ять.

Пресцентр УДПУ