На базі науково-дослідної лабораторії «Модернізація початкової освіти» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся науково-практичний семінар «Науково-педагогічний проект «Інтелект України: реалії та перспективи».

Студенти та викладачі факультету початкової освіти мали можливість ознайомитися з особливостями альтернативної освітньої технології, призначеної для навчання академічно обдарованих дітей.

На семінар були запрошені методист міського відділу освіти Уманської міської ради Наталія Осіяненко, яка розповіла про сутність та концептуальні засади науково-педагогічного проекту «Інтелект України», та вчителі вищої категорії Уманських загальноосвітніх шкіл №9 і №11 Ірина Ніколіч і Алла П’ятківська. Досвідчені педагоги поділилися власним досвідом роботи у класах, які навчаються за проектом «Інтелект України». За словами вчителів, дітям дуже цікава багатоаспектна міжпредметна інтеграція, передбачена інноваційною освітньою моделлю; учні швидко оволодівають навичками читання, самостійної роботи, демонструють високий рівень креативності та критичності мислення, емоційного інтелекту.

Студенти та викладачі університету також мали змогу ознайомитися із навчально-методичним комплексом для навчання - зошитами з друкованою основою для класних і домашніх робіт, цікавими презентаціями, іншими матеріалами.

Пресцентр УДПУ