Команда проєкту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» здійснила моніторинг туристичних маршрутів об’єктами історико-культурної спадщини Черкащини щодо їхньої доступності людям з інвалідністю за різними нозологіями.

За участі студентів факультету соціальної та психологічної освіти, в тому числі з інвалідністю, вихованцями Інклюзивно-ресурсного центру Уманської міської ради, Уманської організації УТОГ, Канівської організації осіб з інвалідністю «Відродження» дослідили Чигиринщину, м. Умань, м. Канів.

Реалізація проєкту сприятиме підвищенню туристичної привабливості культурного потенціалу Черкащини за допомогою сучасних IT інструментів та використання їх як засобу соціальної інтеграції людей з інвалідністю, що сприятиме підвищенню життєвого потенціалу, створенню оптимальних умов соціалізації людини, підвищенню якості життя.

Проєкт виконується факультетом соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університуту імені Павла Тичини за фінансової підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.

Пресцентр УДПУ