"Молодіжний камерний хор" УДПУ (керівник – викладач кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Оксана Прокулевич) представив свою творчість на ХІІІ Всеукраїнському відкритому фестивалі хорового мистецтва "Жайвір скликає друзів".

Триденна програма фестивалю була надзвичайно насиченою та цікавою: фестивальний виступ, семінари-практикуми, майстер-класи, конкурс молодих диригентів, мистецькі зустрічі, цікаві екскурсії.

Зокрема, студенти факультету мистецтв Віталій Михайленко та Володимир Богуславський (клас старшого викладача кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін Ольги Козій) були учасниками конкурсу молодих диригентів-хормейстерів. За його результатами Володимир Богуславський виборов почесне ІІІ місце.

Учасники творчого колективу нашого університету відвідали семінар-практикум для керівників хорових колективів та учасників фестивалю на тему "Розвиток сучасного хорового мистецтва", який високопрофесійно та змістовно провела Роксоляна Гавалюк - музикознавець, викладач Львівського музичного коледжу ім. С. Людкевича. Не менш цікавими та пізнавальними були майстер-клас з академічного вокалу заслуженого діяча мистецтв України, професора Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Олега Цигилика та воркшоп від Уляни Горбачевської - співачки, акторки та дослідниці автентичного співу.

"Молодіжний камерний хор" виступив на фестивальному концерті в Будинку органної та камерної музики, під час якого презентували свою майстерність більше 30 чудових хорових колективів з різних куточків України. За високу професійну майстерність та збереження традицій української хорової культури колектив УДПУ нагороджений дипломом.

Неймовірним дарунком для шанувальників хорового мистецтва став концерт Муніципального камерного хору "Київ" під керівництвом Миколи Гобдича та спільне виконання із цим колективом усіма учасниками та глядачами духовного гімну України - пісні Миколи Лисенка «Молитва за Україну».

Перебування у старовинному місті Лева залишило незабутні враження у серцях наших студентів та викладачів.

Пресцентр УДПУ