Дорогі друзі, колеги, поціновувачі спорту і активного способу життя!

6 квітня увесь світ відзначає Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку.

Цю дату було зафіксовано у резолюції ООН 23-го серпня 2013 р., відзначивши таким чином безцінні моменти спортивної діяльності для кожної людини і для суспільства в цілому та враховуючи ряд міжнародних ініціатив. У цьому документі зазначалося, що здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність — запорука загального процвітання й добробуту.

Для українського сьогодення цей день має набути особливого та символічного значення, тому що спорт, як універсальна мова, може стати потужним інструментом сприяння миру, терпимості та взаєморозумінню, об’єднуючи людей крізь кордони, культури і релігії. Його цінності, такі як: робота в команді, справедливість, дисципліна, повага до суперника і правил гри – зрозумілі у всьому світі, тому можуть бути використані у просуванні солідарності, соціальної згуртованості та мирного співіснування.

 Окрім того, спорт сприяє утвердженню принципів терпимості і поваги і сприяє розширенню прав і можливостей жінок і молоді, окремих осіб і громад, а також досягненню цілей в галузі охорони здоров'я, освіти та соціальної інтеграції .

Спорт, передусім, це посол миру та дружби, це здоров’я нації, тому дуже важливо бути активними, вести здоровий спосіб життя, завжди вести чесну боротьбу і насолоджуватись своїм перемогам у мирі, злагоді та дружбі!

Зі святом!

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ