25 лютого відбулося традиційне засідання ФАН-клубу (Франція, Англія, Німеччина) підрозділу Студії європейських мов на факультеті іноземної філології, приурочене до Міжнародного дня рідної мови, що відзначається у всьому світі 21 лютого.

Щорічно цей день є нагодою задуматися над проблемами функціонування сучасних мов. Ось і цього разу предметом обговорення на засіданні, учасниками якого були студенти III курсу факультету іноземної філології, що одержують спеціалізацію німецька чи французька мова, стала мовна ситуація в Європі.

Як спілкують сьогодні в об’єднаній Європі?

Як плекають свою рідну мову німецькомовних та франкомовних країнах?

Що є пріоритетним в мовній політиці об’єднаної Європи?

Які реалії та перспективи європейською багатомовності?

На ці та інші питання змогли одержати відповідь присутні на засіданні з виступів викладачів кафедри германської філології О.В.Побережник та М.А.Кирилюк, координаторів діяльності ФАН-клубу. Цікаві маловідомі факти, власні міркування на основі досвіду іншомовних контактів, емоційно насичені роздуми створили невимушену зацікавлену атмосферу зустрічі.

Майбутні філологи одержали свого роду інформацію до роздумів на теми, не байдужі кожному, хто вивчає мови та навчатиме мовам інших.