27 січня 2020 року на історичному факультеті УДПУ імені Павла Тичини відбувся міжкафедральний круглий стіл «Голокост – злочин проти людства» за участі  професорсько-викладацького колективу кафедри історії України, кафедри всесвітньої історії та методик навчання та кафедри філософії та суспільних дисциплін.

1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що день 27 січня – це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Метою круглого столу стало обговорення академічних, наукових досліджень з проблематики історії Голокосту в Україні, історії Другої світової війни, актуальних для українського суспільства проблем толерантності, протидії антисемітизму, налагодження міжнародного співробітництва в галузі збереження пам`яті про Голокост.

У науково-дослідницькій лабораторії «Відродження нації» була представлена тематична книжкова виставка «Голокост в пам’яті поколінь» з якою мали можливість ознайомитися учасники круглого столу: викладачі, студенти та співробітники університету.

Пресцентр УДПУ