В Міжнародний день боротьби з корупцією в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини пройшли освітні заходи серед студентства з метою протидії цьому негативному суспільному явищу.

Сьогодні на факультетах та інституті відбулися бесіди, дискусії, інтерактивні лекції, обговорення, круглі столи, конкурси, години кураторів та інше.

Під час заходів обговорювалися основні положення антикорупційного законодавства. Студенти отримали методичні рекомендації з організації роботи із запобігання та виявлення корупції, а також ознайомилися з міжнародним досвідом у сфері протидії корупції.

Цікавою виявилася зустріч уповноваженого з питань запобігання та протидії корупції в університеті Василя Підлісного, який спільно з деканатом факультету інженерно-педагогічної освіти провели бесіду з викладачами, співробітниками та студентами щодо дотримання вимог академічної доброчесності.

В Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі відбувся семінар «Академічна доброчесність – це важливо» для іноземних студентів.

Досить цікаво і креативно до висвітлення теми підійшли студенти факультету мистецтв та провели конкурс плакатів «STOP КОРУПЦІЯ».

Уся проведена робота має на меті сприяти встановленню демократичних інституцій, створенню атмосфери академічної доброчесності, ефективному функціонуванню усіх органів влади на шляху до розбудови демократичного українського суспільства.

Пресцентр УДПУ