18 серпня 2022 року перший проректор університету Андрій Гедзик та проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Володимир Миколайко взяли участь у роботі міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні».

Під час конференції спікери обговорили виклики освіти в умовах війни, які наша держава вже подолала, і які очікують освіту у новому навчальному році. Також розглянуті такі питання: Які необхідні законодавчі зміни для розвитку системи освіти? Як повертатися до навчання в новому навчальному році? Які стратегічні плани та можливості співпраці з міжнародними партнерами країн ЄС у сфері освіти й науки?

Андрій Миколайович та Володимир Валерійович взяли участь у роботі секції «Вища та фахова передвища освіта в контексті глобальних викликів» під час якої обговорювалися виклики і перспективи вищої та фахової передвищої освіти в умовах війни, законодавче забезпечення її потреб, забезпечення якості вищої освіти, роль, перспектива розвитку, потреби закладів вищої освіти в період війни.

Під час доповіді Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет ініціював проведення флешмобу #повертаюсядонавчання, до якого закликаємо приєднатися всіх студентів та співробітників університету.

 

Онлайн-трансляція конференції доступна за посиланнями:

https://www.facebook.com/UAMON/videos/456916676321985

https://www.youtube.com/watch?v=AD373hZicxc

Пресцентр УДПУ