В межах угоди про співпрацю з Великою Хартією Університетів проректор з міжнародної діяльності та стратегічного розвитку Володимир Миколайко16-17 червня представляв Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини на онлайн-конференції, яка була присвячена підписанню оновленої угоди Magna Charta Universitatum 2020.

У 1988 р. 388 ректорів переважно з європейських університетів зібрались у Болоньї, щоб підписати Велику Хартію університетів: Цей документ визначає фундаментальні принципи, якими мають керуватись університети, щоб забезпечити розвиток освіти та інноваційний рух у світі, який швидко змінюється. Метою хартії стало відзначення найважливіших цінностей університетських традицій і сприяння тісним зв'язкам між університетами Європи.

За останнє десятиліття кількість членів хартії збільшилась, що призвело до необхідності розробки нової версії документа, який охопить проблеми, що виникають у нашому швидко мінливому світі, і враховує глобальну перспективу.

Тому було розроблено новий проект «Живі цінності», що дозволить університетам переглянути свої цінності, визначити провідні принципи, які керуватимуть їхньою стратегією та поведінкою.

І от, 16-17 червня 2021 новий документ Magna Charta (MCU 2020) було підписано вперше. З огляду на пандемію урочистості з цієї нагоди пройшли в дистанційному форматі. Всі члени MCU (як діючі так і нові, серед яких УДПУ імені Павла Тичини) підписали нову версію документа в електронній формі, а факт підписання було відзначено на онлайн-конференції.

Пресцентр УДПУ