«Зцілюючи рани минулого: 1768 рік в історії України (православна, римо-католицька, унійна та юдейська етноконфесійні спільноти в умовах Барської конфедерації, Коліївщини і російської окупації)» – тема Міжнародної конференції, яка проведена в Уманському державному педагогічному університетом імені Павла Тичини спільно із Національним університетом «Києво-Могилянська академія», Українським католицьким університетом та Державним історико-архітектурним заповідником «Стара Умань».

У четвертому засіданні роботи конференції на тему «Умань та Уманщина в подіях 1768 року», модератором якого була професор Владилена Сокирська, взяли участь науковці нашого університету та з Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка, Василіянського інституту філософсько-богословських студій імені Митрополита Йосифа Рутського, Українського католицького університету. У загальній дискусії і круглому столі взяли участь представники Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Асоціації єврейських організацій і общин України – Ваад, Гарвардського українського наукового інституту. Міжнародна конференція (всього 116 учасників) об’єднала дослідників, які вивчають події, що залишили помітний слід у формуванні національної пам’яті народів. У залі були присутні викладачі і студенти історичного факультету УДПУ, вчителі шкіл міста і представники уманської громади.

Більш детальну інформацію про конференцію можна отримати за посиланням https://history.udpu.edu.ua/39-novyny/1351-ztsilyuyuchy-rany-mynuloho

Пресцентр УДПУ