Кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи  Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вже котрий рік поспіль має честь бути членом Міжнародної асоціації шкіл соціальної роботи (Membership No: 603-1-3-UKR Тo: Pavlo Tychyna Uman State pedagogikal University Ukraine)

30.11.2022 р. завідувач кафедри Ірина Албул та заступник з міжнародної діяльності декана факультету соціальної та психологічної освіти Ольга Бойко взяли участь у двадцять п’ятій зустрічі з лідерами й членами національних асоціацій освітян соціальної роботи з усього світу – Міжнародної Асоціації шкіл соціальної роботи, Європейської та Східно-Європейської субрегіональної Асоціацій Шкіл соціальної роботи, практиків Британської асоціації соціальних працівників, провідними університетами світу, які займаються освітою і навчанням соціальних працівників.

На зустрічі відбулося тематичне обговорення доповіді проф. Маріуша Граносіка (Prof. Mariusz Granosik), віце-президента Європейської Асоціації Шкіл соціальної роботи, який презентував вплив війни в Україні на Польщу, досвід роботи з біженцями, та інші питання, які стосуються соціальної роботи.

Після презентації пана Маріуша відбулося активне обговорення цього досвіду та його вплив на розвиток соціальної роботи як соціально значущої професійної діяльності. Члени МАШСР – представники українських ЗВО (вже згадані Ірина Албул та Ольга Бойко (УДПУ імені Павла Тичини), а також Оксана Бойко (Національний університет «Києво - Могилянська академія») висловили щиру подяку пану Маріушу як представнику Польщі, а також громадянам інших держав цивілізованого світу, які надали безцінну підтримку Україні у час військової агресії російської федерації.

Загалом, такі зустрічі проводяться з метою мобілізації міжнародної спільноти освітян і практиків соціальної роботи, інформування щодо поточної ситуації в Україні, а також з метою організації підтримки і допомоги представниками фахової міжнародної спільноти українським соціальним працівникам-практикам, освітянам, здобувачам освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота.

Більше інформації про МАШСР

IASSW official web-site:www.iassw-aiets.org IASSW at Facebook:http://www.facebook.com/IASSW.AIETS IASSW at Twitter : @IASSW_AIETSIASSW at Linkedin:International Association ofSchools of Social Work (group)

Пресцентр УДПУ