Ректор УДПУ імені Павла Тичини Наталія Побірченко зустрілася із делегацією Державного бюджетного освітнього закладу вищої професійної освіти Московської області «Академія соціального управління», яку очолювала проректор із вищої професійної освіти, завідувач кафедрою загального менеджменту Олена Гребеннікова.

Олена Василівна, яка брала участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції на факультеті іноземної філології УДПУ і ознайомилася навчальною базою, із кафедрами вузу, поспілкувалася із співробітниками та студентами, висловила задоволення і захоплення від побаченого та почутого:

- Тепер, - сказала вона, - коли на власні очі все бачила, можна бути більш переконливою. Дійсно, у вас є що подивитись, чому повчитись. Дружня, ділова і доброзичлива атмосфера університету спонукає до розвитку співробітництва.


Гостя передала привітання від ректора академії Олександра Салова, від голови студентської ради та Наукового студентського товариства Державного бюджетного освітнього закладу вищої професійної освіти Московської області «Академія соціального управління» особисто Наталії Семенівні, всім співробітникам та студентам УДПУ.

У посланнях висловлюється задоволення від співробітництва, яке розпочалося нинішньої весни. (Перший візит делегації УДПУ імені Павла Тичини у Академію соціального управління відбувся у травні). Тоді у стінах закладу відбулася організаційна Міжнародна науково-практична конференція студентів та аспірантів «Соціальне управління у ХХІ столітті: особистість - суспільство - бізнес - влада». Висловлюється сподівання, що співробітництво між обома вузами розвиватиметься і міцнітиме з року в рік, а кількість і якість спільних проектів буде неухильно рости.


В Академії соціального управління силами Наукового студентського товариства щорічно проводяться конференції студентів та аспірантів, присвячені питанням регіональної економіки та економічної теорії; економічним, історичним і політичним аспектам державного й муніципального управління; питанням освіти; психології особистості; впровадженню інновацій і соціальної відповідальності у практику бізнесу та інші. З 2013 року ці традиційні конференції оголошені міжнародними. Тому Наукове студентське товариства запросили УДПУ імені Павла Тичини подавати заявку та взяти участь у черговій конференції, яка відбудеться у травні 2014 року.

Окрім цього московські колеги висловлюються про доречність організовувати двохсторонні обміни студентами. Запропоновано сумісно розробити план такої роботи і разом втілювати його в життя у наступному році. Іншим сумісним проектам і формам співробітництва та зустрічними пропозиціям також будуть раді в академії. Висловлюється впевненість, що технології соціального управління, що лежать в основі концепції розвитку Академії, форсований розвиток міжнародної міжвузівської взаємодії допоможуть уже найближчим часом зробити співробітництво УДПУ та Академії науково-продуктивним суспільно корисним, соціально відповідальним, взаємокорисним і по-людськи цікавим і приємним.


Пресцентр УДПУ