В останні дні жовтня в читальному залі університету відбувся майстер-клас «Хелловін. Свято гарбуза», організований науковою бібліотекою УДПУ. Захід відвідало чимало студентів, які мали можливість дізнатися секрети нанесення тематичного макіяжу та створити власноруч оберіг для дому.


Так, майстер-клас зі створення оберегу із звичайного гарбуза провела студентка фізико-математичного факультету Анастасія Куріч. Крім того, в читальному залі розгорнуто ілюстровану книжкову виставку, на якій представлено велику кількість цікавих романів, повістей, статей про злих духів та привидів, про стародавні перекази становлення свята та традиції і символіку святкування Хелловіну. Серед представлених літературних джерел можна знайти і класику української та російської літератури - твори М. В. Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки» та «Ніч проти Різдва», роман М. А. Булгакова «Майстер і Маргарита» та інші.


Учасники цього незвичайного заходу отримали масу задоволення та позитивних емоцій, залишивши на згадку фото із виготовленими оберегами та оригінальним тематичним макіяжем.





Нагадаємо, що напередодні того, як останній місяць осені вступить у свої володіння, американці та європейці «відзначають» неординарне і трохи моторошне свято Хелловін. Це свято гучно відзначають в США, Канаді, Ірландії, Великій Британії, а своїм корінням воно сягає сивої давнини. Давні кельти, які колись населяли більшу частину Європи, тонко відчували зміни природних циклів Землі, ритми та настрої природи. Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, розведення вогнищ, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо. Символом свята є ліхтар з гарбуза у вигляді людської голови, яким, одягнені в біле, діти лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар солодкими подарунками.


Пресцентр УДПУ