Щорічно у другу неділю травня в Україні святкують День Матері. Травень – це місяць Пречистої Діви Марії, до якої ще українські козаки та князі звертались за допомогою та заступництвом. Навіть для древніх слов’ян цей місяць був особливим: вони вважали, що природа-мати пишно одягає свою дочку-землю квітами та зеленню, щоби та дарувала людям життя. Це свято повернулося до нас із забуття, щоб відновити давню традицію вшанування Матері-Богородиці, Матері-Жінки, Матері-України, як триєдиного символу всеохоплюючої любові, віри, надії.

Мама –  найдорожче слово в світі, промовляючи яке кожен лине думкою до тієї, що подарувала життя, ростила, оберігала від усього зла, навчала вічним життєвим цінностям. Саме образ рідної матері, її тепло та ніжність для кожної людини на все життя залишаються найдорожчими святинями, втіленням моральних чеснот, символом родинного тепла. Мати – невичерпне джерело жертовної любові та добра.

День матері – це чудова можливість висловити свою безмежну любов і вдячність за все, що зробили і роблять для нас наші мами, за їх терпіння і доброту. Схилімо низько свої голови і висловімо щире «дякую» нашим милим матерям, за їх любов, допомогу, щиру пораду. 

Любі матері! Вдячні за Вашу витримку, дивовижну мудрість, з якою Ви зберігаєте віру в завтрашній день. Зичимо Вам тепла і благополуччя, щастя, здоров'я, душевного спокою! Нехай у Ваших оселях завжди буде злагода і затишок, а нагородою за Ваші щоденні турботи будуть повага та любов дітей і онуків.

Із святом, дорогі матері!

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ