Уже третій рік поспіль студенти нашого університету мають можливість здобувати теоретичні та практичні навички організації і проведення дитячих літніх таборів. Молодь вчилася організовувати дозвілля дітей, проводити ігри, ставити в таборових умовах справжнісінькі театральні вистави, танцювати банси та керувати роботою дитячих гуртків. І це далеко не повний перелік тих вмінь, які здобували учасники вишколу - відпочити і працювати в команді однодумців.

Хто такі аніматори? Відповісти на це питання не так вже і складно. Це хлопці та дівчата, які працюють та займаються вихованням дітвори на літніх таборах, де допомагають їм розвиватися духовно, а також весело проводити час.

Осередки веселощів та згуртованості «Таємниці цивілізації», «Дружба Цивілізацій», «Еко-цивілізації», «Дніпро цивілізацій» – організація таборів, де працюють більше ніж півсотні аніматорів. « Ми не просто працюємо, а отримуємо неабияке задоволення, адже тут можливо дорослому знову опинитись у дитинстві. Запальні флешмоби, квести, боді-арт, банси, співи та акторська майстерність, фаєр-шоу, майстер класи, тренінгова програма - анімація даних таборів включає у себе все і трошки більше» - так, про роботу команди аніматорів розповідає студентка 4 курсу факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ Аліна Будегай.

«Саме тут ти здобуваєш не просто роботу, а роботу своєї мрії, можливість віднайти в собі нові таланти, спробувати себе у будь-якій ролі. Щодня ти чекаєш на цей дзвінок, смс, які подарують можливість одягти, як здавалося, банальну футболку з гордим написом "АНІМАТОР" і перенестись у світ,  де всі знімають маски.  Саме тут знають, що таке біль,  сльози і справжня дружба. Ми ті,  хто вміє перевтілювась у будь кого і будь що,  ті,  хто готовий іти куди скажуть,  ті,  хто робить життя набагато яскравішим і, коли ми разом - це просто вулкан емоцій,  сміху,  жартів,  тепла і посмішок! Відданість своїй справі,  своїм Гуру,  своїм людям - ось саме те,  що робить з нас дійсно мобільну і дружню команду!».

«Кожного літа у всіх виникає питання: «Що ж робити» ? Але не в мене, тому що кожного року я відправляюся у світ позитиву, яскравості та мега крутих емоцій – дитячий табір «Еко-цивілізація». Саме тут можна відчути себе щасливим в оточенні дітей, які випромінюють посмішки та постійну готовність веселитися. Кожного дня доводиться раненько вставати, щоб встигнути на зарядку, що зарядить позитивом на весь день. Далі все по графіку прийоми їжі, флешмоби, гуртки, вечірнє шоу та дискотека. Робота з дітьми вимагає великої організованості та відповідальності, але їх очі наповнені довірою і вдячністю, змушують працювати на повну. Розповідати про цю атмосферу можна декількома томами книг, але найкраще спробувати себе у цій сфері та  впевнитись  у своїх силах. Атомсфера тут - це море позитивних емоцій» -, ділиться своїми враженнями Максим Стангріт, голова студентської ради УДПУ, студент історичного факультету, який щоліта відправляється у мандри - з користю для себе, для людей. А як ви провели своє літо?

Пресцентр УДПУ