Влітку студенти можуть відпочивати з користю для себе. Цьогоріч вкотре студентам УДПУ пощастило бути учасниками літніх шкіл польської мови і культури. Так, студенти Колегіуму міждисциплінарних індивідуальних гуманітарних студій Алла Розкидана, Ангеліна Коломієць, Олена Чопенко та студентка факультету української філології Тетяна Драганова навчались у Літній школі Жешівського Університету (Польща). Така участь стала можливою завдяки сприянню Посольства та Консульства Республіки Польща в Україні, а також роботі Польського культурно-освітнього центру. Загалом навчання в Жешові пройшли 44 особи, серед яких представники 6 країн: України, Росії, Молдови, Хорватії, Румунії та Франції.


За результатами тестування учасників поділено на групи, в залежності від рівня володіння польською мовою. Приємно, що наші дівчата продемонстрували високий рівень володіння мовою і протягом місяця навчалися у групі з поглибленим вивченням мови, історії та культури Польщі. Організатори школи, викладачі та співробітники університету створили усі умови для комфортного перебування студентів і зробили все можливе для того, аби учасники отримали не тільки гарні знання, а й незабутні враження.



Окрім навчання, молодь пізнавала неповторну атмосферу давнього польського міста, яке зачаровує своєю самобутністю і красою. Програмою школи також було передбачено відвідування музеїв Жешова та екскурсії до інших польських міст. Наші студентки потоваришували з багатьма учасниками програми і отримали багато приємних вражень і емоцій. Їхня участь у Літній школі була плідною і принесла гарні результати.

Пресцентр УДПУ