Починаючи з цього року університет надає для студентів ще одну можливість – відкрито військову підготовку офіцерів запасу. 74 студенти зараховано курсантами військової кафедри Сумського державного університету та Військової академії міста Одеси. Частина студентів уже проходить військову підготовку в Сумах.

19 вересня відбулись урочисті проводи на навчальні збори до Військової академії міста Одеси студентів університету, які зараховані курсантами факультету підготовки офіцерів запасу.

Ця подія є важливою не лише в особистому житті кожного з курсантів, а це справді історична подія в житті університету, бо ми вперше в його історії – та й в історії нашого міста – розпочали здійснювати військову підготовку студентів.




Під звуки духового оркестру вишикувалась колона курсантів. На урочистому зібранні були присутні:

  • ректор університету, доктор педагогічних наук, професор Побірченко Наталія Семенівна;
  • науково-педагогічні працівники факультету підготовки офіцерів запасу військової академії міста Одеси:
    • старший викладач – начальник курсу полковник Грібіненко Олександр Кузьмич,
    • викладач кафедри військово-спеціальної підготовки полковник Новожилов Іван Іванович,
    • викладач кафедри бойового застосування аеромобільних військ полковник Беляєв Микола Петрович,
  • проректор університету з науково-педагогічної роботи, доцент Балдинюк Дмитро Іванович,
  • завідувач відділу військової підготовки підполковник Горбонос Ігор Миколайович,
  • голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану капітан запасу Зайченко Олег Володимирович;
  • а також викладачі університету, батьки, студенти та їх друзі.

Наказ по Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини оголосив завідувач відділу військової підготовки підполковнику Горбонос Ігор Миколайович.


З вітальними та напутніми словами виступила ректор університету Наталія Семенівна Побірченко: «Впевнена, що наші студенти будуть гідними курсантами, через два роки заслужено отримають і з честю носитимуть високе звання офіцера. Тож в добрий час, дорогі курсанти! Бажаю Вам щастя, здоров’я і бадьорості духу, впевненості у собі і щасливому майбутньому нашої Вітчизни. Повертайтеся до рідної Альма-матер здоровими, сильними та змужнілими».


Від імені усіх курсантів виступив Литвенюк Олег, який висловив щиру вдячність керівництву університету за надану можливість навчатися і отримати військову підготовку. Подякував викладачам Військової академії міста Одеси за добре ставлення, розуміння та високий професіоналізм. За дні навчання курсанти отримали від викладачів початкові військові вміння, які продемонстрували присутнім.


Урочисте та святкове дійство було прикрашене художніми номерами творчих колективів УДПУ. На згадку про цю історичну подію у житті студентів-курсантів їм були вручені вітальні листівки із найкращими побажаннями.