В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся круглий стіл «Реабілітація ветеранів війни, осіб та дітей з інвалідністю» з нагоди Всесвітнього Дня соціальної справедливості, в якому взяли участь представники профільних органів виконавчої влади, представники територіальних громад Уманського району, закладів охорони здоров’я, МСЕК; структурних підрозділів із соціального захисту населення та ветеранських громадських організацій та науково-педагогічні працівники університету.

Звертаючись до учасників семінару, проректор з гуманітарних питань Наталія Ревнюк зазначила, що в сучасному світі питання реабілітації та соціальної інтеграції ветеранів, осіб та дітей з інвалідністю набувають все більшого значення, вимагаючи комплексного підходу та спільних зусиль усіх суспільних секторів. Місією діяльності Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини є «навчання – дослідження – громадське служіння».

Університет здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців для потреб регіону. Поряд з цим освітянська родина університету є небайдужою до викликів сьогодення і потреб вразливих категорій громадян: надається гуманітарна допомога, здійснюється волонтерська діяльність, соціальна підтримка, надання психологічної допомоги – і це далеко не повний перелік громадських справ колективу.

Зокрема, в університеті діє Центр соціально-освітньої інтеграції та інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму «Без барєрів», Центр родинного виховання. У 2023 році почав працювати Центр ветеранського розвитку, де проводяться заняття, надаються консультації, реалізуються програми неформальної освіти, діють курси вивчення іноземних мов тощо.

З особливостями роботи Центру ветеранського розвитку УДПУ імені Павла Тичини присутніх ознайомила професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, доктор педагогічних наук Оксана Кравченко.

Учасники заходу відзначили користь від спільного обміну думками та ідеями у напрямку підтримки та відновлення гідності кожної людини, реабілітації ветеранів війни, осіб та дітей з інвалідністю.

Пресцентр УДПУ