В рамках міжнародної конференції «Україна і Польща: минуле, сучасне, майбутнє» 23 травня в конференц-залі нашого університету відбувся круглий стіл, присвячений актуальним та дискусійним питанням входження України та Польщі в глобальний світовий контекст освіти і науки.

Бурхливе обговорення відбулося навколо питань європейських та національних стандартів освіти, мовного бар’єру та міжкультурного порозуміння, обсягу та змісту стажувань за кордоном, а також потреби у фахівцях із досвідом навчання в іноземних закладах вищої освіти.

Цей захід допоміг «навести мости» міжнаціональної польської та української співдружності, чому сприяла участь у круглому столі представників партнерських університетів Республіки Польща (Катажини Єндращик, Данути Глувки, Даріуша Ротта).

Значна зацікавленість університетської спільноти у піднятих питаннях засвідчує їх актуальність та необхідність конструктивних рішень, які були досягнуті під час означеного заходу.

Модератором заходу виступила координатор міжнародного співробітництва університету, кандидат філологічних наук, доцент Сушкевич Ольга Валентинівна.

 

 

Пресцентр УДПУ